Konstantin Grigor'ev

Konstantin Grigor'ev

Konstantin Grigor'ev
Костянтин Григор'єв народився в Ленінграді 18 лютого 1937. Ріс без батьків, вихованням дитини займалася бабуся. Після закінчення школи він вступив до будівельного інституту. Весь вільний час проводив у самодіяльному гуртку при народному театрі Виборзького палацу культури.

Потім закінчив акторську студію при ленінградському театрі імені Ленсовета. Випускника студії запросили в Театр імені Коміссаржевської, де він пропрацював два роки.

Здобувши освіту в Ленінградському театрі ім. Ленсовета, Костянтин Григор'єв активно грав на сцені і знімався в кіно. У кіно і на телебаченні актор з'явився наприкінці 60-х — на початку 70-х років, одними з його перших робіт були: «Війна під дахами», «Сини йдуть у бій» і «Земля Саннікова».

У 1973 році Костянтин Григор'єв переїхав до Москви і в березні того ж року був прийнятий в Театр імені Пушкіна. У 1975 році він виконав роль Федотова в «Рабі любові» Микити Михалкова, а через два роки зіграв Сірого в пригодницькій картині «Трактир на П'ятницькій» і Шнайдера в фільмі «Транссибірський експрес».

Завдяки цим ролям він отримав популярність і далі пішли нові роботи: «Сибіріада», «Не стріляйте в білих лебедів», «Острів скарбів», «Пікова дама», «Зелений фургон», «Лев Толстой», «На Таганці ходять танки» та ін.

З березня 1981 працював у Московському театрі ім. Пушкіна. У квітні 1981 року Олег Єфремов особисто запросив його до себе в МХАТ, де Костянтин Григор'єв працював до 1989 року.

Костянтин Костянтинович писав картини маслом, віртуозно грав на гітарі, писав оповідання і сценарії. У багатьох містах країни йшла написана на його лібрето оперета композитора Георгія Портнова «Вєрка і червоні вітрила». Він — автор віршів (у співавторстві з Борисом Герштом) популярної ленінградської пісні «Дощ на Неві» на музику Вадима Шеповалова.

Костянтин Григор'єв народився в Ленінграді 18 лютого 1937. Ріс без батьків, вихованням дитини займалася бабуся. Після закінчення школи він вступив до будівельного інституту. Весь вільний час проводив у самодіяльному гуртку при народному театрі Виборзького палацу культури. Потім закінчив акторську студію при ленінградському театрі імені Ленсовета. Випускника студії запросили в Театр імені Коміссаржевської, де він пропрацював два роки. Здобувши освіту в Ленінградському театрі ім. Ленсовета, Костянтин Григор'єв активно грав на сцені і знімався в кіно. У кіно і на телебаченні актор з'явився наприкінці 60-х — на початку 70-х років, одними з його перших робіт були: «Війна під дахами», «Сини йдуть у бій» і «Земля Саннікова». У 1973 році Костянтин Григор'єв переїхав до Москви і в березні того ж

Katalog wideo