Vasili Mishchenko

Василь Міщенко

Василь Міщенко
актер, режиссер
Народився 22 липня 1955. Заслужений артист РФ (2001). Був прийнятий в трупу Московського театру «Сучасник» в 1981 році практично відразу після закінчення Державного інституту театрального мистецтва імені А. В. Луначарського. У сьогоднішньому репертуарі артиста такі ролі як Хлестаков в «Ревізорі» М. В. Гоголя, Смердяков у «Карамазових і пекло» за мотивами пізнього Достоєвського, Бікчантаєв у «Крутому маршруті» Євгенії Гінзбург, Біндінг у «Трьох товаришів» Еріха Марії Ремарка.

Фільмографія

Приватне піонерське 2

2017, Пригоди

Десять стріл для однієї

2018, Детективи

Як розвести мільйонера

2013, Комедії

Зорге

2017, Драми

Іванко

2007, Драми

Червона площа

2004, Кримінал

Огіркове кохання

2012, Комедії

Сашко, любов моя

2007, Мелодрами

Дві жінки (Сурдопереклад)

2014, Драми

Дві жінки

2014, Драми

А вранці вони прокинулися

2003, Комедії

Девочки

2006 - 2008, Комедії