Куренівка: історія київського потопу (жестовою мовою)
недоступен
16+

Куренівка: історія київського потопу (жестовою мовою)

В избранные
Добавлен
Full HD

У першій половині весни 1961 року через дамбу в районі Бабиного Яру почали пробиватися струмки. Цьому не надавали значення, доки не настав ранок 13 березня. Після прориву гідротехнічної споруди за короткий період потужний селевий потік затопив тридцять гектарів столиці. Висота маси, що рухалась, досягала декількох метрів. Тільки за офіційними даними загинули сто сорок п’ять людей, а за непідтвердженою інформацією — понад тисячу.

Міні-серіал складається із шести епізодів. Куренівка: історія київського потопу (жестовою мовою) дивитись онлайн. Десятиліттями трагедію намагалися позбавити розголосу. Експерти спробують розібратися в причинах інциденту, а голосами акторів буде озвучено історії очевидців.

Радянський чиновник розповість, чому влада не хотіла поширювати інформацію, а один із рятувальників згадає, як проходила відповідна операція. Автори дадуть відповідь на запитання, чому в підрахунку загиблих немає єдиної позиції. Куренівка: історія київського потопу (жестовою мовою) дивитись онлайн. Також творці поділяться інформацією про спроби відновити столицю, чутки про причини виникнення та перехоплення КДБ іноземних листів.

Катастрофа згадується в пригодницькій мелодрамі Сага (2020). Прозаїк Анатолій Кузнецов, який був свідком подій Другої світової війни у Бабиному Яру, вважав нещастя на Куренівці покаранням радянської влади за зневагу до пам’яті жертв розстрілу нацистами. У 1960-х він випустив роман на основі спогадів, що сталися в урочищі.

Подібний зв’язок зазначав і письменник-фантаст Тимур Литовченко. Куренівка: історія київського потопу (жестовою мовою) дивитись онлайн. У повісті «Апокаліпсис по-київськи» катастрофа описана інакше з огляду на жанр твору.

У першій половині весни 1961 року через дамбу в районі Бабиного Яру почали пробиватися струмки. Цьому не надавали значення, доки не настав ранок 13 березня. Після прориву гідротехнічної споруди за короткий період потужний селевий потік затопив тридцять гектарів столиці. Висота маси, що рухалась, досягала декількох метрів. Тільки за офіційними даними загинули сто сорок п’ять людей, а за непідтвердж

Доступно на устройствах

Перевод

Украинский

Субтитры

Оригинал