William Monahan

William Monahan

William Monahan
Народився 3 листопада 1960 року. Американський сценарист, який отримав нагороди Академії за найкращі адаптовані сценарії. Монахен навчався в Університеті Массачусетса в Амхерсті, де він вивчав Яковитську та Єлизаветинську драми. Після цього він переїхав до Нью-Йорка й почав працювати в альтернативній щотижневій газеті в Нью-Йорку «Преса та журнали», а також у журналах «Talk», «Максим» та «Spy».

У 2001 році компанія 20th Century Fox купила в Монахена сценарій на фільм «Тріполі0»-В2. Продюсерська компанія Бреда Пітта «Plan B» співпрацювала з Монахеном — він писав адаптацію гангстерського фільму гонконгського режисера Ендрю Лау (Andrew Lau) «Подвійна рокіровка». До кінця 2006 року він виграв ще безліч призів. Вільям Монахен був найнятий Робертом Родрігезом (Robert Rodriges) і Френком Міллером (Frenk Miller) на доопрацювання сценарію «Міста гріхів 2», чернетка якого була написана самим Міллером. Вільям Монахен є сценаристом низки таких фільмів: Wartime Lies Триполі / Tripoli (2011), Відплата / Edge of Darkness (2010), Охоронець / London Boulevard (2010), Сукупність брехні / Body of Lies (2008), Відступники / The Departed (2006), Царство небесне / King00 of Heaven). Надалі Вільям Монахен планує працювати в кіноіндустрії як режисер та сценарист.

Народився 3 листопада 1960 року. Американський сценарист, який отримав нагороди Академії за найкращі адаптовані сценарії. Монахен навчався в Університеті Массачусетса в Амхерсті, де він вивчав Яковитську та Єлизаветинську драми. Після цього він переїхав до Нью-Йорка й почав працювати в альтернативній щотижневій газеті в Нью-Йорку «Преса та журнали», а також у журналах «Talk», «Максим» та «Spy». У 2001 році компанія 20th Century Fox купила в Монахена сценарій на фільм «Тріполі0»-В2. Продюсерська компанія Бреда Пітта «Plan B» співпрацювала з Монахеном — він писав адаптацію гангстерського фільму гонконгського режисера Ендрю Лау (Andrew Lau) «Подвійна рокіровка». До кінця 2006 року він виграв ще безліч призів. Вільям Монахен був найнятий Робертом Родрігезом (Robert Rodriges) і Френком Міллером

Katalog wideo