Fernando Arrabal

Fernando Arrabal

Fernando Arrabal
Фернандо Аррабаль (ісп. Fernando Arrabal Teran; нар. 11 серпня 1932, Мелілья, Іспанія) — іспанський сценарист, драматург, кінорежисер, актор, прозаїк і поет. Живе у Франції з 1955 року.

Аррабаль — режисер семи повнометражних фільмів; опублікував понад 100 п'єс, 14 романів, 800 віршів; кілька есе і свій знаменитий «Лист генералу Франко», де розповідає про життя Франсіско Франко — правителя і диктатора Іспанії.

Повне зібрання п'єс Аррабаля було перекладено на кілька мов і випущено у трьох томах. Театральний критик «The New York Times» Мел Гуссен назвав Аррабаля останнім живим серед трьох людей, що уособлюють модернізм.

У 1962 році Аррабаль разом із Алехандро Ходоровським і Роланом Топором засновує об'єднання «Паніка» (Mouvement panique). Назвалися на честь грецького бога родючості і дикої природи Пана, і натхненні творчістю Луїса Бунюеля і «Театром Жорстокості» Антонена Арто члени нового об'єднання у своїх виставах намагалися максимально шокувати й епатувати публіку.

Фернандо Аррабаль (ісп. Fernando Arrabal Teran; нар. 11 серпня 1932, Мелілья, Іспанія) — іспанський сценарист, драматург, кінорежисер, актор, прозаїк і поет. Живе у Франції з 1955 року. Аррабаль — режисер семи повнометражних фільмів; опублікував понад 100 п'єс, 14 романів, 800 віршів; кілька есе і свій знаменитий «Лист генералу Франко», де розповідає про життя Франсіско Франко — правителя і диктатора Іспанії. Повне зібрання п'єс Аррабаля було перекладено на кілька мов і випущено у трьох томах. Театральний критик «The New York Times» Мел Гуссен назвав Аррабаля останнім живим серед трьох людей, що уособлюють модернізм. У 1962 році Аррабаль разом із Алехандро Ходоровським і Роланом Топором засновує об'єднання «Паніка» (Mouvement panique). Назвалися на честь грецького бога родючості і дикої

Katalog wideo