J.M. Coetzee

J.M. Coetzee

J.M. Coetzee
Сценарист

Народився 9 лютого 1940 року, Кейптаун, ПАР — південноафриканський письменник, критик і лінгвіст.

Свій перший роман Сутінкова земля письменник публікує 1974 року.

У 2002 році, коли автор вийшов на пенсію, він емігрував із ПАР до Австралії, де став почесним професором. Він також був професором у комітеті з дослідження громадської думки в університеті Чикаго до 2003 року.

У 2011 році Дослідницький центр Гаррі Ренсома викупив за півтора мільйона доларів особистий архів Кутзее, що охоплює п’ятдесят років особистого життя та кар’єри письменника.

Кутзее позиціонує себе як представник східної літератури, а також як південноафриканський письменник.

Дж. М. Кутзее — перший письменник, який двічі здобув Букерівську премію (у 1983 році за роман Життя та час Міхаела К. та в 1999 році за роман Безчестя). Лауреат Нобелівської премії з літератури 2003 року.

Народився 9 лютого 1940 року, Кейптаун, ПАР — південноафриканський письменник, критик і лінгвіст. Свій перший роман Сутінкова земля письменник публікує 1974 року. У 2002 році, коли автор вийшов на пенсію, він емігрував із ПАР до Австралії, де став почесним професором. Він також був професором у комітеті з дослідження громадської думки в університеті Чикаго до 2003 року. У 2011 році Дослідницький центр Гаррі Ренсома викупив за півтора мільйона доларів особистий архів Кутзее, що охоплює п’ятдесят років особистого життя та кар’єри письменника. Кутзее позиціонує себе як представник східної літератури, а також як південноафриканський письменник. Дж. М. Кутзее — перший письменник, який двічі здобув Букерівську премію (у 1983 році за роман Життя та час Міхаела К. та в 1999 році за роман Безчестя

Katalog wideo