Anatoly Romashin

Anatoly Romashin

Anatoly Romashin
Анатолій Ромашин народився в Ленінграді 1 січня 1931 року. Батько — робітник Володимир Васильович Ромашин, мати Лідія Миколаївна — естонка. Брат Володимир (нар. 1932) — оперний співак. У роки Великої вітчизняної війни був евакуйований з Ленінграда по «Дорозі життя».

Закінчив Школу-студію МХАТ (курс Віктора Станіцина) в 1959 році. З 1959 року — актор Академічного театру імені В. Маяковського. З 1986 року — керівник акторської майстерні ВДІКу, професор.

Режисер-постановник фільму «Без надії сподіваюсь» (1989). В останні роки він грав у Московському Театрі Місяця під керівництвом Сергія Проханова.

Загинув у результаті нещасного випадку ввечері 8 серпня 2000 року в місті Пушкіно Московської області — на актора впало дерево, яке він у той момент зрізав бензопилою. Похований на Ваганьковському кладовищі.

Анатолій Ромашин народився в Ленінграді 1 січня 1931 року. Батько — робітник Володимир Васильович Ромашин, мати Лідія Миколаївна — естонка. Брат Володимир (нар. 1932) — оперний співак. У роки Великої вітчизняної війни був евакуйований з Ленінграда по «Дорозі життя». Закінчив Школу-студію МХАТ (курс Віктора Станіцина) в 1959 році. З 1959 року — актор Академічного театру імені В. Маяковського. З 1986 року — керівник акторської майстерні ВДІКу, професор. Режисер-постановник фільму «Без надії сподіваюсь» (1989). В останні роки він грав у Московському Театрі Місяця під керівництвом Сергія Проханова. Загинув у результаті нещасного випадку ввечері 8 серпня 2000 року в місті Пушкіно Московської області — на актора впало дерево, яке він у той момент зрізав бензопилою. Похований на Ваганьковськом

Katalog wideo