Peter Merkur'ev

Peter Merkur'ev

Peter Merkur'ev
Актор, музикознавець, журналіст. Заслужений діяч мистецтв Росії (15.01.2001).

Народився 17 червня 1943 в місті Колпашево (Томська область, РРФСР, СРСР), в акторській родині: його батько Василь Меркур'єв — народний артист СРСР, мати Ірина — донька знаменитого театрального режисера Всеволода Мейєрхольда. З ранніх років Петро виявляв інтерес до мистецтва.

Навчався в музичних училищах при Ленінградській і Московській консерваторіях. Закінчив Харківський державний інститут мистецтв. Працював педагогом у дитячій хоровій школі «Весна» та хоровій студії «Піонерія».

У 1974-1992 роках працював у Спілці композиторів СРСР — спершу на посаді заступника голови, а потім і голови комісії з музично-естетичного виховання дітей та юнацтва. У перебудову влаштувався в газету «Музичний огляд», у якій з 1990 року і до кінця життя працював на посаді заступника головного редактора.

Петро Меркур'єв виконав більше 70-ти ролей у фільмах таких відомих кінорежисерів, як Ельдар Рязанов, Сергій Бондарчук , Карен Шахназаров, Олексій Герман та інші. У кіно переважно грав ролі витончених інтелігентів, творчих людей, науковців.

Пішов з життя вранці 27 вересня 2010 року в Москві. Похований на Літераторських містках Волковського цвинтаря Санкт-Петербурга.

Актор, музикознавець, журналіст. Заслужений діяч мистецтв Росії (15.01.2001). Народився 17 червня 1943 в місті Колпашево (Томська область, РРФСР, СРСР), в акторській родині: його батько Василь Меркур'єв — народний артист СРСР, мати Ірина — донька знаменитого театрального режисера Всеволода Мейєрхольда. З ранніх років Петро виявляв інтерес до мистецтва. Навчався в музичних училищах при Ленінградській і Московській консерваторіях. Закінчив Харківський державний інститут мистецтв. Працював педагогом у дитячій хоровій школі «Весна» та хоровій студії «Піонерія». У 1974-1992 роках працював у Спілці композиторів СРСР — спершу на посаді заступника голови, а потім і голови комісії з музично-естетичного виховання дітей та юнацтва. У перебудову влаштувався в газету «Музичний огляд», у якій з 1990

Katalog wideo