Margarita Sergeecheva

Margarita Sergeecheva

Margarita Sergeecheva
Народилася 24 травня 1963 року в місті Новомосковськ Дніпропетровської області (Україна).

Закінчила Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії (Лгітмік) ім. Н.К. Черкасова (курс професора Володимира Вікторовича Петрова) (1984 рік).

Закінчила Російський державний медичний університет ім. Н.І. Пирогова (1996 рік).

У Новомосковську, де народилася Рита, служив її батько — військовий лікар. Незабаром батько отримав призначення в селище Стрільна під Ленінградом, куди й переїхала сім'я Рити, і де пройшло дошкільне Рітине дитинство.

Одного дня мама привела її на денний спектакль до Ленінградського БДТ. До зали Риту не пустили через малолітство — залишили у вахтера чекати маму. Рита ненароком забрела за лаштунки, де її побачив знаменитий артист Е.З.Копелян. Вони розговорилися. Юхим Захарович і привів Риту на «Ленфільм», ставши «хрещеним батьком» Рити в кіно.

Завдяки Е.Копеляну Рита потрапила на дубляж німецького дитячого фільму «Ми купуємо пожежну машину». Своїм невисоким голосом, який залишився на все подальше життя, Рита дублювала хлопчика. Технологію процесу освоїла відразу, легко потрапила в чужу артикуляцію. Близько п'яти фільмів Рита відпрацювала на дубляжі, і лише потім почалися зйомки.

Спочатку її знімали в невеликих ролях, потім в 1974 році була головна роль у фільмі А. Шахмалієва «Дивні дорослі». З цього фільму Рита Сергеєчева на довгий час стала головним дитячим обличчям в радянському кінематографі. Через 4 роки вона знову знялася у Аян Шахмалієва разом з Микитою Михайлівським в головній ролі у фільмі «Діти як діти», що отримав Приз Інтербачення на XV міжнародному фестивалі телефільмів «Злата Прага».

У 1984 році, після закінчення ЛГІТМІК, Рита поїхала до Москви. Але почалися перебудовні часи, замість зйомок — суцільне тусовочне життя, яке було Риті не до душі. Поміркувавши над подіями, Рита зрозуміла, що треба міняти професію і вирішила різко змінити свою долю.

У 1989 році вона вступила в Російський державний медичний університет ім. М.І.Пирогова, ставши після його закінчення лікарем, як її тато і мама.

У 1997 році Рита повернулася в Ленінград. І знову вона своїм талантом і працею домоглася виконання мрії. Рита хотіла працювати на «швидкій допомозі», і її прийняли, навіть обійшовши деякі важливі формальності. Довгі роки разом зі своїми колегами вона рятувала життя пацієнтам.

У 2007 році вона перенесла інсульт. Продовження роботи лікарем виявилося неможливим. Але, перенісши з мужністю всі операції, Рита і тепер залишається улюбленою, милою і впізнаваною, привабливою і незмінно твердою в своїх принципах доброти і чесності.

Народилася 24 травня 1963 року в місті Новомосковськ Дніпропетровської області (Україна). Закінчила Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії (Лгітмік) ім. Н.К. Черкасова (курс професора Володимира Вікторовича Петрова) (1984 рік). Закінчила Російський державний медичний університет ім. Н.І. Пирогова (1996 рік). У Новомосковську, де народилася Рита, служив її батько — військовий лікар. Незабаром батько отримав призначення в селище Стрільна під Ленінградом, куди й переїхала сім'я Рити, і де пройшло дошкільне Рітине дитинство. Одного дня мама привела її на денний спектакль до Ленінградського БДТ. До зали Риту не пустили через малолітство — залишили у вахтера чекати маму. Рита ненароком забрела за лаштунки, де її побачив знаменитий артист Е.З.Копелян. Вони розговори

Katalog wideo