Hulk Hogan

Hulk Hogan

Hulk Hogan
Рестлінгом люди захоплюються дуже давно. Відомо, що ще в Древній Греції і Єгипті проводилися змагання, схожі на бої, які проходять в наші дні. У 1888 році пройшов перший організований турнір з цього екзотичного виду спорту. Відтоді рестлінгом займаються практично в кожній країні, а чемпіонати збирають аудиторію в кілька десятків тисяч уболівальників.

Одним з кращих борців в історії рестлінга є Галк Гоган на прізвисько «Голлівуд». Гогана впізнати дуже легко: його візитна картка — бандана, довге волосся, світлі вуса, налиті силою мускули. Він відомий не тільки як рестлер, але і як актор. На його рахунку ролі в картинах «Грім у раю», «Напад на острів диявола», «Міський командо», «Ультиматум».

Галк Гоган (відомий також як Галкстер, Голлівуд Гоган, Террі Галк Гоган) при народженні отримав ім'я Террі Боллеа. Він з'явився на світ 11 серпня 1953 року в Аугусті, штат Джорджія, США. З раннього дитинства він прагнув до перемоги. Він був найбільшим немовлям у лікарні, найвищим учнем у школі, найбільшим студентом у коледжі. У старших класах він серйозно захоплювався бейсболом, і йому вже пророчили титул кращого гравця штату.

Тим не менш, він вступив до університету Південної Флориди і зайнявся вивченням бізнесу та економіки. Після закінчення університету молодий фахівець в галузі бізнес-адміністрування потрапив у відділення місцевого банку. Двометровий Террі бродив по банку — в конторі не було столів для таких гігантів, як він, а після роботи йшов до друзів — пограти на гітарі в аматорській групі (в університеті Террі пристрастився до музики). Майже щодня він приходив в тренажерний зал. Пізнього вечора починалася ще одна робота — охоронцем у місцевому барі. Саме там його і примітив Джек Бріско. Після зустрічі з ним Террі залишив і службу в банку, і захоплення музикою, і роботу вишибайла. Знаменитий тренер Хіро Матсуда погодився попрацювати з хлопцем і зробити з нього справжнього бійця.

Відтоді його знали як непереможного рестлера. Галк Гоган за свою кар'єру виграв всі мислимі в професійному рестлінгу титули. Ставши в 1984 році професійним рестлером, він отримав беззастережну перемогу над Айроном Шейком в Madison Square Garden, тоді він виграв свій перший світовий чемпіонат. З 1984 до 1991 року Галк утримував титул чемпіона світу. Однією з вершин Галка став бій з Гігантом Андре з Франції. На очах у 92-х тисяч глядачів Галк (його вага становить 125 кг) підняв 250-кілограмового суперника в повітря і кинув його на канати. Після цього бою «Рестлеманія» (таку назву отримало повальне захоплення рестлінгом) остаточно перетворилася на «галкоманію». Галк Гоган з його 70-сантиметровими біцепсами став національним героєм.

Як показує історія, спочатку рестлери були розрізнені, але поступово вони почали об'єднуватися. В результаті об'єднання борців-важкоатлетів з легкої руки Гогана з'явилося угруповання «Новий світовий порядок» (New World Order). Разом ці борці представляли собою грізну силу, але і серед них виникали розбіжності, і в результаті «Новий світовий порядок» розпався. Колишні представники цієї групи Кевін Неш і Скотті Гол утворили угруповання «Аутсайдери», а Галк Гоган віддав перевагу самотності, хоча іноді для проведення парних боїв він об'єднувався з іншими бійцями. У 1999 році «Новий світовий порядок» знову з'явився, але вже в дещо іншому складі.

У 1994-му Гогана звинуватили у вживанні стероїдів, і йому довелося піти з рестлінга. Відтоді Галк Гоган займався в основному кінозйомками, з'являвся на телебаченні, але в 1999 році повернувся в спорт. Можна сказати, що наприкінці минулого століття завдяки Гогану рестлінг придбав у Сполучених Штатах грандіозну популярність і незліченну кількість нових шанувальників.

Кілька років тому Галк виявив бажання балотуватися на пост президента США. В інтерв'ю журналістам він сказав тоді, що залишає професійну боротьбу і готується стати президентом. «У мене була відмінна кар'єра, і шанувальники просто чудові, я дякую їм за те, що вони були зі мною. Це допомагає мені вірити в те, що я стану наступним президентом». Очевидно, що хоча Гогану і стукне скоро п'ятдесят, йому не дають спокою лаври іншого спортсмена — Джессі Вентури, що став губернатором Міннесоти. «Але я-то в десять разів популярнішим за нього!» — вигукнув тоді Гоган.

Звичайно, режисери та продюсери не могли не помітити людину з такою вражаючою зовнішністю, як у Гогана. На великому екрані Галк дебютував в епізодичній ролі у фільмі «Роккі-III». На зорі своєї кінокар'єри він грав у таких фільмах, як «Гремліни-II», «Всі захоплення дозволені» (1989), «Міський командо» (1991). У більшості своїх фільмів він прославився як виконавець головних ролей. Так, в картині режисера Берта Кеннеді «Міський командо» він грає лицаря-рятувальника Ремзі, за яким женуться люті космічні мисливці. А у фільмі «Містер няня» (1993) Гоган виступає охоронцем двох дуже важких малих, виконуючи одночасно і роль няні. Після низки пригод вони, як годиться, стають кращими друзями. Як і «Міський командо», ця картина призначена в основному для перегляду в колі сім'ї та вікових обмежень не має.

У 1993 році виходить фільм Дагласа Шварца «Грім у раю». Саме цей фільм приніс світову популярність Галку Гогану як акторові. Любовна інтрига, викрадення і полювання за скарбами вигадливо переплелися в сюжеті. Цей фільм здобув небувалу популярність серед дітей та молоді. Не дивно, що незабаром після виходу цієї картини на екрани були зняті два сиквели — «Грім у раю-II» (1994) і «Грім у раю-III» (1995). Обидва вони оповідають про пригоди героя Гогана і його друзів. Історія починається, коли в підводній в'язниці лиходій на ім’я Кувалда затіває бунт, і головні герої на диво-моторному човні «Грім» вирушають рятувати світ. Насправді фільм абсолютно не страшний, і почасти навіть комедійний. «Грім у раю-III» також знятий у комедійно-пригодницькому жанрі. Цього разу героєві Гогана належить врятувати прекрасну дівчину від невдалого заміжжя, і, звичайно, він виправдовує очікування глядачів і робить безліч подвигів.

Одна з найбільш видовищних картин останніх років — бойовик «Ультиматум» (1997) режисера Джона Кассара. Цього разу героєві Галка Гогана — Бену Каттеру, професійному наймиту, належить брати участь в операції, якою керує командир групи миротворців. Разом з його підрозділом Бен і його друг Вінс очищають табір бойовиків і захоплюють величезну партію зброї, яку передають миротворцям. Однак незабаром у Бена виникають сумніви з приводу належності прибулих людей до миротворчих сил. Він виявляється правий: зброя призначена для ірландських терористів. Заради відновлення справедливості в хід йдуть будь-які засоби, і в результаті добро має восторжествувати.

Незважаючи на дуже щільний щоденний графік, зйомки в передачах і кінофільмах, Гоган завжди знаходить час для своєї родини — він і його дружина Лінда виховують двох дітей: дочку Брук і сина Ніколаса. У вільний час актор відвідує центри для хворих дітей, яким надає всіляку допомогу, і пише свою книгу.

Рестлінгом люди захоплюються дуже давно. Відомо, що ще в Древній Греції і Єгипті проводилися змагання, схожі на бої, які проходять в наші дні. У 1888 році пройшов перший організований турнір з цього екзотичного виду спорту. Відтоді рестлінгом займаються практично в кожній країні, а чемпіонати збирають аудиторію в кілька десятків тисяч уболівальників. Одним з кращих борців в історії рестлінга є Галк Гоган на прізвисько «Голлівуд». Гогана впізнати дуже легко: його візитна картка — бандана, довге волосся, світлі вуса, налиті силою мускули. Він відомий не тільки як рестлер, але і як актор. На його рахунку ролі в картинах «Грім у раю», «Напад на острів диявола», «Міський командо», «Ультиматум». Галк Гоган (відомий також як Галкстер, Голлівуд Гоган, Террі Галк Гоган) при народженні отримав ім'

Katalog wideo