Mark Rudinstein

Mark Rudinstein

Mark Rudinstein
Народився 7 квітня 1946 року в Одесі.

Закінчив чотири курси Вищого театрального училища імені Щукіна.

У 1973-1977 роках працював директором Будинку культури «Дубровиці» в Подільському. З 1977 до 1982 року — директор естрадних програм Росконцерту. З 1982 до 1990 року — керував Центром дозвілля «Підмосков'я».

У 1990 році провів у своєму «Підмосков'ї» Фестиваль некуплених фільмів, в якому взяли участь стрічки, на які не звернули увагу кінопрокатники на кіноринках. Так у маленькому затишному барі подільського Центру дозвілля «Підмосков'я» кінематографісти вперше зустрілися з майбутнім організатором «Кінотавра».

Фільм Віталія Канівського «Завмри, помри, воскресни», який переміг у Подольську, згодом отримав престижну нагороду Каннського кінофестивалю. А кінофорум у Подольську став прообразом майбутнього найбільшого в Росії фестивалю вітчизняних фільмів, який щорічно проходить у місті-курорті Сочі.

Заслужений працівник культури (2003).

Народився 7 квітня 1946 року в Одесі. Закінчив чотири курси Вищого театрального училища імені Щукіна. У 1973-1977 роках працював директором Будинку культури «Дубровиці» в Подільському. З 1977 до 1982 року — директор естрадних програм Росконцерту. З 1982 до 1990 року — керував Центром дозвілля «Підмосков'я». У 1990 році провів у своєму «Підмосков'ї» Фестиваль некуплених фільмів, в якому взяли участь стрічки, на які не звернули увагу кінопрокатники на кіноринках. Так у маленькому затишному барі подільського Центру дозвілля «Підмосков'я» кінематографісти вперше зустрілися з майбутнім організатором «Кінотавра». Фільм Віталія Канівського «Завмри, помри, воскресни», який переміг у Подольську, згодом отримав престижну нагороду Каннського кінофестивалю. А кінофорум у Подольську став прообразом

Katalog wideo