Zinaida Kiriyenko

Zinaida Kiriyenko

Zinaida Kiriyenko
Народилася 9 липня 1933 на Кавказі в місті Махачкала на березі Каспійського моря. Через кілька років мати Зінаїди направили на роботу в станицю Ново-Павловську Ставропольського краю. У воєнні роки сім'я Кирієнко переїхала в Дербент, а через три роки повернулися в станицю Ново-Павловську.

Після закінчення семирічки Зінаїда вирушила до Москви, де вступила в залізничний планово-фінансовий технікум. Та, провчившись півроку, повернулася в Ставропілля — другий семестр доучувалася в сільськогосподарському технікумі.

У 1958 році закінчила Всесоюзний інститут кінематографії, акторська майстерня С.А. Герасимова і Т.Ф. Макарової. У 1959-1960 роках — актриса Московського драматичного театру на Малій Бронній. У 1961 році перейшла в Театр-студію кіноактора, де і пропрацювала більше тридцяти років.

У кіно — з 1954 року. Першу роль в кіно зіграла ще студенткою-першокурсницею у новелі «Надія», поставленій її вчителем Сергієм Герасимовим.

Заслужена артистка РРФСР (1965). Народна артистка РРФСР (1977).

Член Президії Правління Центрального Будинку працівників мистецтв, співголова правління.

Народилася 9 липня 1933 на Кавказі в місті Махачкала на березі Каспійського моря. Через кілька років мати Зінаїди направили на роботу в станицю Ново-Павловську Ставропольського краю. У воєнні роки сім'я Кирієнко переїхала в Дербент, а через три роки повернулися в станицю Ново-Павловську. Після закінчення семирічки Зінаїда вирушила до Москви, де вступила в залізничний планово-фінансовий технікум. Та, провчившись півроку, повернулася в Ставропілля — другий семестр доучувалася в сільськогосподарському технікумі. У 1958 році закінчила Всесоюзний інститут кінематографії, акторська майстерня С.А. Герасимова і Т.Ф. Макарової. У 1959-1960 роках — актриса Московського драматичного театру на Малій Бронній. У 1961 році перейшла в Театр-студію кіноактора, де і пропрацювала більше тридцяти років. У

Katalog wideo