Jacques Spiesser

Jacques Spiesser

Jacques Spiesser
Французький актор, народився 7 червня 1947 року в Анжеp. Після закінчення курсу в консерваторії, він дебютував у кіно в 1972 році у фільмі «Фостін і прекрасне літо» Ніни Компане з Мюріель Катала. Відтоді він знімався у багатьох видатних режисерів (Рене, Лозі, Анно, Коста-Гаврас, Буассе...), що працюють на основну публіку і також з більш вимогливими режисерами («Стависький» Алена Рене і «Я — П'єр Рів'єр» Крістін Ліпінської). Зовсім недавно він зробив чудову роботу в картині «Після примирення» (Après la réconciliation) Анн-Марі Мьєвіль з Жан-Люком Годаром... Він також регулярно виступає на сцені театрів, виконуючи і постановки класичних авторів, і сучасні п'єси. Перемикаючись між кіно і телебаченням, він особливо відомий за його персонажем Дангларом, заступником комісара Жана-Батіста Адамсберга в адаптації Жозе Даяна за романом Фреда Варгаса і за роллю комісара Магеллана.

Актор вимогливий, він надає «рельєф» своїм персонажам, що здаються простими, але згодом показують тріщини, рани і глибокі таємниці.

Друг Френсіса Юстера, він був частиною компанії Francis Huster. Його можна побачити в театрі в постановці «Королівська свита» (Suite royale) Френсіса Юстера і з ним же на сцені, разом з Валері Крюншан і Крістіаною Реалі в п'єсі «Сід», де режисери Френсіс Юстер та Валентин Варела.

Французький актор, народився 7 червня 1947 року в Анжеp. Після закінчення курсу в консерваторії, він дебютував у кіно в 1972 році у фільмі «Фостін і прекрасне літо» Ніни Компане з Мюріель Катала. Відтоді він знімався у багатьох видатних режисерів (Рене, Лозі, Анно, Коста-Гаврас, Буассе...), що працюють на основну публіку і також з більш вимогливими режисерами («Стависький» Алена Рене і «Я — П'єр Рів'єр» Крістін Ліпінської). Зовсім недавно він зробив чудову роботу в картині «Після примирення» (Après la réconciliation) Анн-Марі Мьєвіль з Жан-Люком Годаром... Він також регулярно виступає на сцені театрів, виконуючи і постановки класичних авторів, і сучасні п'єси. Перемикаючись між кіно і телебаченням, він особливо відомий за його персонажем Дангларом, заступником комісара Жана-Батіста Адамсбе

Katalog wideo