Yevgeni Platokhin

Yevgeni Platokhin

Yevgeni Platokhin
Народився 26 травня 1954 року в Кемерово, там же навчався на акторському відділенні місцевого музичного училища. З 1977 року він працював у Томському Драмтеатрі. У 1985 році його запросив у свою картину кінорежисер Костянтин Лопушинський, якому колега Платохіна за театром показав фотографію Євгена Миколайовича. І Платохин поїхав до Ленінграда. Потім була Москва. Тут, завдяки екстравагантній зовнішності актора до нього приклеїлося злочинницьке амплуа — наприклад, роль слуги в «Проклятті Дюран».

Познайомившись з Василем Лівановим і Віталієм Соломіним на зйомках останньої серії «Шерлока Холмса», він пішов у їхній театр «Детектив». Там він працював в компанії Сергія Шакурова, Валентина Смирницького та інших акторів, продовжуючи зніматися.

Дізнавшись про смерть друга Віктора Авілова, він дуже переживав. Каже, це рок — Авілов часто грав демонічні ролі, остання з яких — Воланд у «Майстрі і Маргариті».

У 2000 році Євген Платохін повернувся до Томська — за сімейними обставинами. Був зайнятий в більшості постановок Томської драми.

Пішов з життя 6 травня 2006 року в Томську.

Народився 26 травня 1954 року в Кемерово, там же навчався на акторському відділенні місцевого музичного училища. З 1977 року він працював у Томському Драмтеатрі. У 1985 році його запросив у свою картину кінорежисер Костянтин Лопушинський, якому колега Платохіна за театром показав фотографію Євгена Миколайовича. І Платохин поїхав до Ленінграда. Потім була Москва. Тут, завдяки екстравагантній зовнішності актора до нього приклеїлося злочинницьке амплуа — наприклад, роль слуги в «Проклятті Дюран». Познайомившись з Василем Лівановим і Віталієм Соломіним на зйомках останньої серії «Шерлока Холмса», він пішов у їхній театр «Детектив». Там він працював в компанії Сергія Шакурова, Валентина Смирницького та інших акторів, продовжуючи зніматися. Дізнавшись про смерть друга Віктора Авілова, він дуже

Katalog wideo