Maryam d'Abo

Maryam d'Abo

Maryam d'Abo
Англійська акторка, сценарист, продюсер.

Народилася 27 грудня 1960 в Гамерсміті, Лондон, Англія, Великобританія.

Мати — грузинка Ніно Квінітадзе, батько — голландець Петер Клод Голланд д'Або. Дитинство Меріам провела в Парижі та Женеві.

З ранніх років працювала фотомоделлю, вчилася у Центрі драми в Лондоні. Дебютувала у головній ролі малобюджетного фантастичного хоррор-фільму «Екстро» (Аналіз Мерсьє, 1983), який згодом став суперкультовим.

Краща роль — дівчина Джеймса Бонда Кара Мілов у фільмі «Іскри з очей» (1987). Починаючи з кінця 1980-х років знімалася в жанрових фільмах класу «В» і телесеріалах.

У 2006 році під час тренування перенесла важкий інсульт, а потім і операцію. У 2009 році працювала над створенням документального фільму на цю тему.

Меріам д'Або — внучка грузинського генерала Георгія Квінітадзе. Співак Майк д'Або — двоюрідний брат актриси.

З листопада 2003 року заміжня за оскароносним кінорежисером Г'ю Гадсоном («Вогненні колісниці»).

Англійська акторка, сценарист, продюсер. Народилася 27 грудня 1960 в Гамерсміті, Лондон, Англія, Великобританія. Мати — грузинка Ніно Квінітадзе, батько — голландець Петер Клод Голланд д'Або. Дитинство Меріам провела в Парижі та Женеві. З ранніх років працювала фотомоделлю, вчилася у Центрі драми в Лондоні. Дебютувала у головній ролі малобюджетного фантастичного хоррор-фільму «Екстро» (Аналіз Мерсьє, 1983), який згодом став суперкультовим. Краща роль — дівчина Джеймса Бонда Кара Мілов у фільмі «Іскри з очей» (1987). Починаючи з кінця 1980-х років знімалася в жанрових фільмах класу «В» і телесеріалах. У 2006 році під час тренування перенесла важкий інсульт, а потім і операцію. У 2009 році працювала над створенням документального фільму на цю тему. Меріам д'Або — внучка грузинського ге

Katalog wideo