Tommy «Tiny» Lister

Tommy «Tiny» Lister

Tommy «Tiny» Lister
Актор, продюсер
Народився 24 червня 1958 у Комптоні (Каліфорнія), США) — актор, який грає характерні ролі і колишній рестлер, відомий своєю роллю Дібо у фільмі «П'ятниця».

Томмі Лістер народився 24 червня 1958 року в місті Комптон, американський штат Каліфорнія. З 1980-их років він займався рестлінгом. Щоправда, професійна кар'єра Томмі Лістера як рестлера була недовгою. Томмі Лістер блискуче знявся в ролі Санчо в кліпі на пісню «Сантерія» гурту «Sublime». Потім він взяв участь у зйомках кліпу на пісню «Remember the Time» Майкла Джексона. Томмі Лістера часто запрошували на маленькі ролі, зйомка слідувала за зйомкою. Середина 1980 років вітала Томмі епізодичними ролями у стрічці «Потяг-утікач» і в пригодницькому трилері режисера Гела Ешбі «8 мільйонів способів померти» з Джефом Бріджесом, Розанною Аркетт і Енді Гарсіа в головних ролях.

З 1986 року до 1989 року талановитий актор грав виключно ролі другого плану, в картині «Блу-сіті» — роль Тоні. Далі роль Орвіса в комедійному бойовику режисера Тоні Скотта «Поліцейський з Беверлі-Хіллз 2» з Едді Мерфі, Крісом Роком, Джаджем Рейнхолдом в головних ролях. Потім роль малюка Тіні в драмі режисера Ренні Гарлін «Тюрма» з Вігго Мортенсеном і Челсі Філдом в головних ролях, і епізодичну роль в американській картині «Гомер і Едді».

Наступною появою Томмі Лістера на екрані стала епізодична роль у стрічці «Знахабнілі» 1990 року і роль зомбі GR55 у науково-фантастичному бойовику режисера Роланда Еммеріха «Універсальний солдат» 1991 року. Тоді головні ролі зіграли знаменитий Жан-Клод Ван Дамм і не менш знаменитий Дольф Лундгрен. Потім пішов цілий ряд серіалів, в яких Томмі Лістер з'явився в епізодах: «Відступник», «Мартін», «Поліція Нью-Йорка», «Уокер, техаський рейнджер», «Швидка допомога», «Детектив Неш Бріджес».

У 1996 затребуваний актор яскраво заявив про себе у фантастичному фільмі режисера Девіда Гогана «Не називай мене малям» в компанії акторів: Памела Андерсон, Темуера Моррісон, Вікторія Роуелл, Джек Ноузуорті. Дія фільму розгорталося в найближчому майбутньому Америки, яка охоплена вогнем громадянської війни.

Томмі Лістер відомий широкому глядачеві і за роллю президента Ліндберга в пригодницькій мелодрамі «П'ятий елемент» 1997 року режисера і сценариста Люка Бессона. Томмі Лістер вдало склав компанію Брюсу Віллісу, Мілі Йовович, Гері Олдману. Лістер став більш популярний після ролі Дібо в комедійної картині 1999 року «П'ятниця» режисера Стіва Кара. Колегами актора по фільму стали такі ветерани екрану як: Айс К’юб, Майк Еппс, Джон Візерспун, Джейкоб Варгас.

У 2000-ні роки Томмі Лістер професійний актор з дуже високим рівнем професіоналізму і розумінням того, що потрібно робити. Режисерам працювалося з ним легко і добре. У 2000 році критики і глядачі відзначили цікаву роботу актора в картині «Чужа гра» — роль Мусса і в американській стрічці «Ніккі, Диявол-молодший» — роль Кассіуса. У 2004 шанувальники Томмі Лістера побачили його в ролі Рокі в кримінальному фільмі режисера Ернеста Р. Дікерсона «Не вмирай наодинці» з DMX, Майклом Або, Девідом Аркеттом, Кліфтоном Пауеллом в головних ролях, в епізодичній ролі в стрічці «Молоді татусі», і в ролі Смайлі у трилері режисера Ентоні Гікокса «Вибух» з Едді Гриффіном, Вінні Джоунсом, Брекін Меєром у головних ролях.

Ризикована подорож по техаській пустелі була показана глядачам у фільмі жахів 2007 року «Суха кістка» режисера Бретта А. Гарта, де Томмі Лістеру дісталася роль Мітча. Наступного року Лістер з'явився в другій за рахунком екранізації коміксів про Бетмена «Темний лицар», знятій Крістофером Ноланом, з Крістіаном Бейлом і Майклом Кейном в ролі Бетмена і його дворецького. У серпні 2008 року на екрани Росії вийшов один з найбільш спірних фільмів року, фільм-притча виробництва кінокомпанії «Андріївський прапор» «Нова Земля», де Томмі Лістер відпрацював роль ув’язненого на прізвисько «Перукар», ставши колегою по знімальному майданчику таким іменитим російським акторам, як Костянтин Лавроненко, Інгеборга Дапкунайте, Марат Башаров, Олександр Самойленко, Сергій Жигунов.

Крім робіт у кіно Томмі Лістер порадував і юну аудиторію своїм голосом при озвучуванні анімаційного фільму 2008 року «Мадагаскар 2». У 1997 році Томмі Лістер виступив продюсером американської картини «Судний день» .

Народився 24 червня 1958 у Комптоні (Каліфорнія), США) — актор, який грає характерні ролі і колишній рестлер, відомий своєю роллю Дібо у фільмі «П'ятниця». Томмі Лістер народився 24 червня 1958 року в місті Комптон, американський штат Каліфорнія. З 1980-их років він займався рестлінгом. Щоправда, професійна кар'єра Томмі Лістера як рестлера була недовгою. Томмі Лістер блискуче знявся в ролі Санчо в кліпі на пісню «Сантерія» гурту «Sublime». Потім він взяв участь у зйомках кліпу на пісню «Remember the Time» Майкла Джексона. Томмі Лістера часто запрошували на маленькі ролі, зйомка слідувала за зйомкою. Середина 1980 років вітала Томмі епізодичними ролями у стрічці «Потяг-утікач» і в пригодницькому трилері режисера Гела Ешбі «8 мільйонів способів померти» з Джефом Бріджесом, Розанною Аркетт

Katalog wideo