Tatyana Dogileva

Тетяна Догілєва

Тетяна Догілєва
актриса, режиссер
Народилася 27 лютого 1957 в Москві. Закінчила Державний інститут театрального мистецтва імені Луначарського (1978, курс В.Остальского). У 1978-85 роках — актриса Московського театру імені Ленінського комсомолу, в 1985-2012 роках — актриса театру імені М. Н. Єрмолової.

У 1998 році дебютувала як режисер, поставивши виставу «Місячне світло, медовий місяць».

Студенткою знімалася в епізодичних ролях. Першою головною роллю стала Нінка в картині «Безквиткова пасажирка» (1978, реж. Юрій Побєдоносцев). Етапною стала роль продавщиці Надії в картині «Блондинка за рогом» (1984, реж. Володимир Бортко), де актриса відкрила для екрану новий соціальний тип — по-жіночому чарівної, але яка твердо стоїть «на всіх чотирьох» господині життя з всемогутньої радянської сфери обслуговування.

Заслужена артистка РРФСР (1989). Народна артистка Росії (2000).

Народилася 27 лютого 1957 в Москві. Закінчила Державний інститут театрального мистецтва імені Луначарського (1978, курс В.Остальского). У 1978-85 роках — актриса Московського театру імені Ленінського комсомолу, в 1985-2012 роках — актриса театру імені М. Н. Єрмолової. У 1998 році дебютувала як режисер, поставивши виставу «Місячне світло, медовий місяць». Студенткою знімалася в епізодичних ролях. Першою головною роллю стала Нінка в картині «Безквиткова пасажирка» (1978, реж. Юрій Побєдоносцев). Етапною стала роль продавщиці Надії в картині «Блондинка за рогом» (1984, реж. Володимир Бортко), де актриса відкрила для екрану новий соціальний тип — по-жіночому чарівної, але яка твердо стоїть «на всіх чотирьох» господині життя з всемогутньої радянської сфери обслуговування. Заслужена артистка

Фільмографія

Життя, якого не було

2008, Драми

Хороший хлопчик

2016, Комедії

Мавр зробив свою справу

2016, Детективи

Дівчинка

2008, Драми

Єдиний чоловік

2010, Мелодрами

Служба довіри

2007, Кримінал

Бджілка

1993, Драми