Українська культура доби незалежності
недоступен
Ukrainian Culture in the Time of Independence
12+

Українська культура доби незалежності

В избранные
Добавлен
Full HD
71 минута

Український культурний простір після проголошення незалежності був гетерогенним: артефакти західної культури співіснували з радянськими наративами, а політичну націю як громадянську спільноту тільки належало створити.

Докторка філософії кафедри слов’янських мов і літератур Гарвардського університету, перекладачка Ярослава Стріха розповідає, як це вдалося, попри економічні кризи, революції і російську війну. Як колективні травми радянського минулого і російської агресії переосмислюються в українському сучасному мистецтві, формується український культурний канон, уживаються різні пам’яті та як наша демократія забезпечила успіх українського проєкту – дізнайтеся у цій лекції.

Більше матеріалів про українську культуру, про її історію ви знайдете на нашому порталі https://uculture.com.ua , де зібрані лекції та інтерв’ю з професіоналами та дослідниками української культури.

Український культурний простір після проголошення незалежності був гетерогенним: артефакти західної культури співіснували з радянськими наративами, а політичну націю як громадянську спільноту тільки належало створити. Докторка філософії кафедри слов’янських мов і літератур Гарвардського університету, перекладачка Ярослава Стріха розповідає, як це вдалося, попри економічні кризи, революції і рос

Доступно на устройствах

Перевод

Украинский